Jalkapallo kiinnostuksen kohteena

Vinkit Comments

Jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji, ja täysin syystä. Jalkapallo on liikuntamuotona yksi monipuolisimmista lajeista. Siinä kehittyvät niin kestävyys-, nopeusvoima- kuin koordinaatio-ominaisuudetkin. Lisäksi sitä on lähes mahdoton pelata yksin, mikä tekee siitä äärimmäisen sosiaalisen urheilulajin. Monipuolisuudestaan huolimatta juuri jalkapallon sosiaalinen luonne onkin todennäköisesti se syy, miksi niin moni on lajista innostunut. Jalkapallo luo sellaista yhteisöllisyyttä – oli kyse sitten lajin harjoittelemista tai ammattilaisseuran kannattamisesta – mihin harva urheilulaji pystyy vastaamaan.

Mistä yhteisöllisyys koostuu?

Vaikka monelle ensikosketus jalkapallon yhteisöllisyyteen tuleekin harjoituskentällä, on lajia seuraavien määrä arviolta yli kymmenkertainen sitä harrastaviin nähden. Monelle suosikkijoukkueen seuraaminen onkin se lempiharrastus, jonka ympärille vapaa-aika rakentuu. Vaikka maailman suurimmat jalkapalloseurat vetävät viikottain kymmeniä tuhansia katsojia stadioneilleen, on joukkueiden otteita etänä seuraavien määrä monta kertaa suurempi. Esimerkiksi Suomen kannatetuin seuran on englantilainen Liverpool FC, mikä näkyy niin puheissa kuin pukeutumisessakin. Suomalainen Liverpoolin kannattaja voikin tutustu monenlaisia verkossa myytäviin Liverpoolin fanituotteisiin.

Monipuolinen harrastus

Jalkapallo ei kuitenkaan ole maailman suosituin laji vain lajin seuraajien määrässä mitattuna, vaan myös maailman harrastetuin urheilulaji. Yhteisöllisyyden lisäksi sen suosion voi selittää lajin monipuolisuudella. Vaikka jalkapalloammattilaisuus vaatiikin hyvin erityistä lajiosaamista, luovat siinä harjoiteltavat taidot loistavan pohjan mille tahansa muulle urheilulajille. Fyysisten ominaisuuksien lisäksi jalkapallon pelaaminen kehittää myös pelaajan päätöksentekokykyä, minkä vuoksi jalkapallon hyödyt eivät näy vain urheilukentällä, vaan lajissa opittuja taitoja voi hyödyntää myös elämän muilla aloilla.