Kun huono sää yllättää

Vinkit Comments

Ulkoilmaihmisille huono sää voi joskus tulla yllätyksenä ja päivän suunnitelmat voi mennä hetkessä aivan pieleen. Vaikka monet lähtevät ulkoilemaan säästä huolimatta ja oikein nauttivat kehnossa säässä seikkailemisesta, toiset taas haluavat jäädä sisään lämpimään viltin alle teemukin ääreen. Mahdollisesta pettymyksestä huolimatta päivää ei kannata heittää aivan hukkaan, sillä sisälläkin voi saada päivän kulumaan nopeasti. Miten äkillisiin säämuutoksiin kannattaa suhtautua ja varautua? Listasimme muutamia vinkkejä niin urheiluhullulle kuin myös nautiskelijalle.

Urheiluhullun vapaapäivä

Urheilijan on pakko välillä pitää vapaapäiviä. Huonon sään yllättäessä voikin hyvin keskittyä omaan hyvinvointiin, ja antaa aikaa palautumiselle. Kehonhuolto on tärkeässä roolissa urheilijan elämässä, joten välillä on hyvä pysyä kotona ja vaihtaa kova treeni lempeämpään treenimuotoon. Hyvänä esimerkkinä toimii jooga, jonka avulla niin mieli kuin keho pääsee rentoutumaan. Internetistä löytyy paljon erilaisia joogaohjeita. Ja jos jooga ei kuulosta houkuttelevalta, voit kokeilla myös ihan pelkkää venyttelyä ja samalla suunnata tälle sivustolle.

Urheilijan stressivapaa päivä – onko sellaista olemassa?

Tuulisen sadepäivän yllättäessä voi toisaalta tehdä mieli viettää koko päivä sohvalla televisiota katsoessa. Vaikka tämä onkin loistava idea, kannattaa näiden päivien varalle tehdä myös jonkinlaisia suunnitelmia. Moni ryhtyy leipomaan tai jopa siivoamaan, mutta urhelija voi käyttää päivän hyväkseen huoltamalla urheilutavaroita tai käymällä läpi vanhoja urheiluvaatteita. Jos vapaapäivän pitäminen tuntuu mahdottoman haastavalta, kannattaa kaapeista etsiä parhaimmat tuulen- ja sateenkestävät vaatteet ja suunnata ulos pienelle happihyppelylle. Loppujen lopuksi sää on vain asennekysymys!