Viime vuosina Suomessa on herännyt paljon mielenkiintoa erilaisia ruokavalioita sekä dieettejä kohtaan, joista erityistä huomiota ovat saaneet vähähiilihydraattiset ruokavaliot. Karppaukseksi kutsuttu elintapa on aiheuttanut jo niin paljon huomiota, että lukuisat ruoka-alalla toimivat yritykset ovat muuttaneet toimintatapojaan sopeutuakseen kansan uudenlaisiin ravintovaatimuksiin, esimerkiksi vähähiilihydraattisella leivällä.Karppauksen suosio ei olisi varmastikaan noussut Suomessa nykyiselle tasolleen ilman näkyviä tuloksia. Lukemattomat karppauksen aloittaneet ovat kyenneet pudottamaan pois suuria määriä painoa lyhyessäkin ajassa. On kuitenkin hyvä muistaa, että vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavan henkilön kehosta poistuvat ensimmäisenä ylimääräiset nesteet, jolloin paino saattaa pudota monta kiloa ensimmäisen viikon aikana. Tämän jälkeen painonpudotus kuitenkin tasaantuu, jolloin varsinainen ylimääräisen rasvan polttaminen alkaa. Karppaajan, kuten kaikkien muidenkin laihduttajien, on hyvä muistaa, ettei pitkäaikaisia tuloksia saavuteta yhdessä eikä kahdessakaan yössä. Vähähiilihydraattinen ruokavalio on kuitenkin yksi menestyneimpiä viime vuosina puhutuista laihdutuskeinoista. Kenenkään painoaan pudottavan ei kannata ohittaa vähähiilarista vaihtoehtoa ilman kunnollista yritystä karppiherkkujen parissa.Vähähiilihydraattisella ruokavaliolla on myös haittapuolensa, erityisesti urheilijoiden keskuudessa. Kovaa liikuntaa harrastavien on useimpien suositusten mukaan tärkeää saada runsaasti hiilihydraatteja ravinnostaan, erityisesti urheilusuorituksen jälkeen. Hiilihydraattien sokerit auttavat urheilijaa palautumaan suorituksestaan, joten liian vähäinen hiilareiden käyttö kovan kunto-ohjelman aikana voi aiheuttaa väsymystä ja suoritustason heikkenemistä. Erityisesti kestävyysharjoittelun jälkeen kehon hiilihydraatintarve on suurimmillaan. Karppaus sopiikin paremmin vähän liikkuville sekä tietyin varauksin voimaharjoitteluun keskittyneille urheilijoille.